Omenainen silliherkku Islannista by Sigurđur SIGGI Gíslason

Ainekset

150 g Vestmans sipulimarinoitua sillipalaa tai Vestmans kevytsuolattua sillifileetä
2 Granny Smith omenaa
nippu tilliä
½ sitruunan mehu
2 tl hunajaa
tilkka vettä

Valmistus

Jos käytät kevytsuolattua sillifileetä, huuhdo se, kuivaa ja leikkaa ohuiksi paloiksi. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Laita blenderiin omenakuutiot, tilli, sitruunan mehu, hunaja ja tilkka vettä. Aja hienoksi. Jos sinulla ei ole blenderiä, voit pilkkoa kaikki hienoksi myös veitsellä. Lisää seos sillipalojen päälle ja nauti keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän päällä.

Omenainen silliherkku Islannista by Sigurđur SIGGI Gíslason