Gubbröra

Ainekset

150 g Vestmans Islannin matjessillifileetä
1 punasipuli
4 kananmunaa
2-3 rkl mätitahnaa
2 dl tilliä
2 dl ruohosipulia
1 dl majoneesia
½ dl ranskankermaa tai kermaviiliä
suolaa
sitruunamehua
valkopippuria

Valmistus

Keitä kananmunia noin 10 minuuttia, jäähdytä, kuori ja silppua. Huuhtele ja kuivaa sillifileet talouspaperin päällä. Kuori ja silppua punasipuli ja paloittele sillifileet pieneksi, laita ainekset yrttisilpun kera kulhoon. Lisää mätitahna, majoneesi, ranskankerma ja mausteet. Sekoita kaikki aineet huolellisesti. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Tarjoile gubbröra näkkileivän, saaristolaisleivän tai keitettyjen uusien perunoiden kera. Viimeistele annokset tillillä ja ruohosipulilla.

Gubbröra