Silliä venäläiseen tapaan

Ainekset

5 annosta

Ainekset:
2 kananmunaa
2 (n. 100 g) etikkapunajuurta
1 ½ dl maustekurkkuviipaleita
1 pkt (n. 150 g) Vestmans Islannin matjessillifileetä

Kastike:
1 dl kermaviiliä
½ dl majoneesia
1 rkl sinappia

Koristeeksi:
1 pieni punasipuli
tilliä tai tuoretta basilikaa

Valmistus

Valmistus 30-60 minuuttia:
Keitä kananmunat koviksi eli noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori munat, erottele valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna molemmat veitsellä. Kuutioi punajuuret ja kurkkuviipaleet mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sillifileet noin sentin levyisiksi vinoviipaleiksi. Asettele silliviipaleet, valkuaiset, keltuaiset, punajuuret ja maustekurkut ryhmittäin vadille. Sekoita kastiketta varten kermaviili, majoneesi ja sinappi. Sekoita mahdollisimman vähän. Valuta kastiketta sillien päälle ja tarjoa loppu kastike erikseen.

Silliä venäläiseen tapaan